Microdermabrasie

Een microdermabrasie behandeling is een intensieve peeling die door middel van microfijne kristallen onder vacuüm de bovenste huidlaag slijpt. Hierdoor worden een aantal lagen dode huidcellen verwijderd.

De huid wordt van buitenaf vlakker en dunner waardoor onregelmatigheden afvlakken. Van binnenuit wordt de huid versterkt door de versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen en de verhoogde productie van collageen en elastine.

Direct na de eerste behandeling krijgt de huid een stralende en gezonde teint en voelt meteen gladder en zachter aan. Door een aantal Microdermabrasie behandelingen als kuur te doen, zal de conditie van de huid verbeteren en zullen oppervlakkige onregelmatigheden nagenoeg verdwijnen.

Deze behandeling is geschikt voor het behandelen van:

  • De ouder wordende huid (verbeteren van de elasticiteit van de huid)
  • Fijne lijntjes zullen vervagen
  • Onzuivere huid of acne huid
  • Littekens gezicht, acne littekens
  • Pigmentvlekken
  • Zonbeschadigde huid
  • Rokershuid
  • Futloze, droge huid

De intake
Tijdens de intake wordt er besproken wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hierbij stel ik een aantal persoonlijke vragen onder andere met betrekking tot medicijn gebruik in verband met contra-indicaties. Tijdens het intakegesprek bekijk ik de conditie van uw huid en zullen we bespreken hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken en krijgt u informatie met betrekking tot de nazorg.

De behandeling
Voorafgaand aan elke behandeling analyseer ik uw huid om de intensiteit van de behandeling te kunnen bepalen. De behandeling start met een reiniging waarna de peeling start. De behandeling wordt afgesloten met een intensief masker dat wordt afgestemd op uw huidtype. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling
Uw huid zal na de behandeling in meer of mindere mate rood zijn. De huid kan schraal aanvoelen alsof u te lang in de zon hebt gezeten en er kan een lichte schilvering ontstaan.

Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg. De huid is na de behandeling extra gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot twee weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan Uv-straling.

Het resultaat
Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van het type klacht tevens speelt de dikte van de huid een belangrijke rol. In het geval van een vermoeide huid kunt u een flinke oppepper verwachten, een vollere, egalere huid. Bij de behandeling van bijvoorbeeld acnelittekens zullen onregelmatigheden vervagen en zal de huid gladder en soepeler aanvoelen.

De opnamecapaciteit van de huid voor werkstoffen van de producten wordt hierdoor vergroot. Werkstoffen kunnen dieper in de huid doordringen en dit verhoogt en verlengt de werkzaamheid.

Risico’s
Bij naleving van het advies omtrent de juiste nazorg, dat onderdeel uitmaakt van de behandeling, treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken.

Prijzen

Microdermabrasie Gelaat + hals €85
Microdermabrasie Decollete* + €30

* Per behandeling.

Bij bovengenoemde behandeling is het advies om thuis uw gezicht met de juiste verzorgingsproducten verzorgt. Dit om een snel en goed herstel te bevorderen.